19. inspired by L’EAU D’ISSY / Miyaki

200 ден

SKU: 19 Категорија:

Опис

L’eau d’Issey од Issey Miyake е цветен воден мирис за жени. Горните ноти се Лотус, Диња, Фрезија, Розова Вода, Роза, Калоне и Циклама; средните ноти се крин на долината, крин, воден божур и каранфил; основните ноти се мошус, тубероза, егзотични шуми, османтус, кедар, сандалово дрво и килибар.

Овој парфем е создаден како поим за чистина на изворска вода со мирисни ноти на цвеќе и пролетна шума.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.