25. inspired by CHANNEL 5 / Channel

200 ден

SKU: 25 Категорија:

Опис

Шанел N°5 е првиот парфем во групата на цветни-алдехиди и прв по количината на алдехиди во неговиот состав. Горните ноти се составени од алдехиди, бергамот, лимон, нероли и иланг-иланг, срцето на јасмин, роза, крин на долината и ирис, додека основата е создадена од ветивер, сандалово дрво, ванила, килибар и пачули. Раскошен мирис кој ја истакнува сензуалноста на смелата жена.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.