15. inspired by DOLCE & GABBANA / D & G

200 ден

SKU: 15 Категорија:

Опис

Во основата на овој женски мирис се цветниот дрвен мошус, кафе, ѓумбир и сандалово дрво.  Средните ноти се крин, кедар и орхидеја, а горните ноти се лаванда, бергамот, циклама, мандарина и крин на долината.

Dolce & Gabbana Pour Femme е искуство на контрасти што ќе ги обвие сетилата и ќе остане долго откако ќе го нанесете. Изобилува со остри ноти  кои следат впечатлива комбинација на сила и нежност. Парфем за моќни и жени со висока самопочит.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.