206. inspired by GUCCI RUCH / Gucci

230 ден

SKU: 206 Категорија:

Опис

Ова е втор создаден парфем на Гучи за жени. Gucci Rush е многу привлечен и препознатлив мирис, импулсивен и неодолив, исто како љубовта на прв поглед. Името на мирисот „Раш“ потсетува на стимулативен лек, многу распространет во Америка во текот на 1980-тите. Мирисот потсетува на  егзотичен цветен коктел: калифорниска гарденија, јужноафриканска фрезија, јасмин и турска роза. Коријандер, ванила и пачули го нагласуваат ориенталниот карактер и уникатноста на овој мирис.

Горните ноти се гарденија и фрезија; срцето е создадено од јасмин, турска роза и коријандер, ванила, пачули и ветивер. Мирисот има долга трага која ја следи жената и ја опкружува од сите страни.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.