210. inspired by KASHMIR / Chopard

230 ден

SKU: 210 Категорија:

Опис

Kasmir од Chopard е ориентален парфем од ванила за жени. Покрај префинетиот мирис на ванила, во својата основа содржи и бензоин, зрно тонка и опопонакс. Горните ноти на овој нежен мирис се праска, кајсија, црна рибизла и малина, а средните ноти им припаѓаат на мандарината, портокалот, каранфилот и циметот.

Парфем за секоја нежна и софистицирана жена.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.