211. inspired by MOSHUS

230 ден

SKU: 211 Категорија:

Опис

Moschus Love Fever е интензивен мирис на цвеќе и богат природен мошус. Беше лансиран во 1980 година и беше исклучително популарен во Европа во 80-тите и 90-тите години. 

Постои широк спектар на извори за материјали со мирис на мошус, вклучувајќи синтетички мошус и природни, главно добиени од растенија, бидејќи елен мошус е забранет да се набавува и продава. Мошусот е секрет во внатрешна торбичка на абдоменот на машкиот елен.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.