214. inspired by ULTRA VIOLET / P. Rabanne

230 ден

SKU: 214 Категорија:

Опис

Овој парфем е класифициран како цветно – ориентален. Поседува нагласена и силна, но топла килибарна нота без животински или тешки нијанси кои ја обвиткуваат кожата како топлината на сончевите зраци. Сензуалните ноти на дрво се освежуваат со пименто. Основната нишка на овој префинет мирис му се препишува на цветниот букет од роза и јасмин.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.