11. inspired by ANGEL / T. Mugler

200 ден

SKU: 11 Категорија:

Опис

Суптилен и нежен женски парфем од килибарна ванила која ја истакнува твојата женственост. Нотите на памук, кокос, касис, диња, јасмин, бергамот, ананас и мандарински портокал ставаат акцент на нејзината сензибилност, а медот, црвените бобинки, капината, сливата, кајсијата, праската, јасминот, орхидејата, кимот, морското оревче, розата и кринот на долината, се основа за твојата привлечност. Основните ноти се пачули, чоколада, карамела, ванила, грав тонка, килибар, мошус и сандалово дрво. Овој парфем е добитник на наградата FiFi Award Hall of Fame 2007 година.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.