18. inspired by KENZO / Kenzo

230 ден

SKU: 18 Категорија:

Опис

Цветно – овошен мирис за жени. Основните ноти се боровинка и црвена рибизла, љубичица и мармалад. Овошните елементи ги сочинува боровинка која понатаму се надоврзува на цветно срце од љубичица. Креатор на парфемот е Жан Жак.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.