212. inspired by BURBERRY LONDON / Burberry

230 ден

SKU: 212 Категорија:

Опис

Овој мирис е незаменлив при посета на градот Лондон, доколку некој сака да го почувствува пулсот на овој стар и современ град. Ова е класичен цветен мирис со јасмин во срцето. Се отвора со роза и орли помине усогласени со овошна нота на мандарина. Белата цветна нота вклучува јасмин, тиаре цвет и мек божур. Остава кадифена трага од дрво и мошус.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.