28. inspired by VENEZlA/ L. Biagiotti

200 ден

SKU: 28 Категорија:

Опис

Венеција е препознатлив парфем, исклучително популарен во 1990-тите. Топло, дрвенестичко-зачинето, ориентално, многу италијански. Горните ноти вклучуваат вкусно италијанско овошје со малку зелени акорди на праска, сливи и бергамот. Во основата на парфемот се чувствува мирис на роза, зачинет каранфил, интензивен цимет и ирис, сандалово дрво, зрно Тонка, ванила и бензоин.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.