40. inspired by DOLCE VITA / Dior

200 ден

SKU: 40 Категорија:

Опис

Долче Вита, мирисот на среќата – потсетува на безгрижната, возбудлива носталгија од возењето кабриолет по италијанската ривиера. Блескаво женствен и радосен овошен/цветен мирис со зачинети, сензуални нијанси на кедар, го инкарнира духот на Диор во сета негова раскошност.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.