48. inspired by MAGIC NIOR / Lancomme

230 ден

SKU: 48 Категорија:

Опис

Magie Noire, што на француски значи „црна магија“, е класичен мирис од куќата на Ланком. Magie Noire има уникатна композиција која не го следи развојот на класичната горна, средната и основната нота. Тој е еден од највозбудливите ориентални мириси. Овој егзотичен букет започнува со пупки од бугарска роза и црна рибизла. Во неговото срце гори пламенот од јасмин, измешан со иланг-иланг, килибар и темјан.


Парфемите се произведени од висококвалитетни парфемски бази кои потекнуваат директно од Франција. За разлика од наливните парфеми кои можат да се најдат на нашиот пазар и кои имаат максимум 12% концентрат, овие парфеми имаат 20-25% концентрат.

Тоа доволно говори за квалитетот на парфемите ако го знаеме фактот дека ни еден парфем на светот нема повеќе од 35% концентрат, бидејќи со повеќе од 35% има прејак мирис што не е пријатен за човекот.